Op ons nieuwe menu: Spaghetti alla Carbonara

Wij wisselen elke 2 weken ons menu, en morgen is het weer zover!

Deze keer hebben wij weer eens de Spaghetti alla Carbonara op ons menu gezet.

Spaghetti alla Carbonara is een typisch Romeins gerecht. Het is simpel, bestaat uit slechts spaghetti, eieren, (wang) spek, parmezaanse kaas en pecorino romano (romeinse schapenkaas). Maar het luistert heel nauw om het echt goed te maken. Het ei moet romig en nog net vloeibaar zijn, dus mag absoluut geen roerei zijn. Slagroom hoort niet in dit gerecht thuis. Veel restaurants hebben de eieren vervangen door slagroom, vanwege het gemak, en vanwege de kosten.

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de Spaghetti Carbonara.

De anglo-amerikaanse versie is deze:

De pasta carbonara vindt zijn oorsprong met de bevrijding van Rome in 1944. De amerikanen brachten bacon op de Romeinse markten. Het verhaal gaat dat de Amerikaanse soldaten zoveel mogelijk ingredienten van thuis wilden proeven, dat waren eieren, bacon en spaghetti.

De versie van de kolenwerkers:

De kolenwerkers uit Lazio en Abruzzo gebruikten voor hun pasta ingredienten die lang houdbaar waren. Ze namen de pasta mee wanneer ze de mijnen ingingen. De peper die typerend is voor dit gerecht, zat al in het spek; traditioneel wordt varkenswang gebruikt, en om dat te conserveren werd peper gebruikt.

De Napoletaanse versie:

De laatste versie is de Napeletaanse. In oude Napoletaanse kookboeken (1837) zijn recepten gevonden met soortegelijke ingredienten.

Eerlijkheid gebiedt te vermelden dat de Napoletanen veel gerechten claimen. De waarheid zal ergens in het midden liggen!

Kom onze spaghetti alla carbonara proeven, reserveer nu via www.bonetti.nl/reserveer

Wil je het hele menu zien: www.bonetti.nl/menu

2017-11-24T14:33:21+00:00